Zijn de zorgprofielen in jouw organisatie op orde?

De afgelopen periode hebben we bij meerdere organisaties het zorgpersoneel begeleid in het controleren en actualiseren van de huidige zorgprofielen. Dit geeft inzicht in de complexiteit van de zorgvraag en de inzet van verschillende disciplines en ook van de tijd die besteed wordt aan de zorg voor een bewoner. Vaak blijkt dat de zorg is toegenomen en het huidige zorgprofiel niet meer toereikend is. Hierdoor gaan medewerkers steeds harder werken en ontvangt de bewoner wellicht minder zorg dan zou moeten.

In de praktijk blijkt dat begeleiding van medewerkers en zorgorganisaties bij het aanvragen van andere zorgprofielen en het bevorderen van bewustere zorgverlening voor bewoners al mooie resultaten oplevert:

  1. Vaak kan er meer zorg worden aangevraagd, waardoor de kwaliteit van zorg en behandeling aanzienlijk verbetert
  2. Meer passende zorg en aandacht verhoogt het welzijn van de bewoner
  3. Het werkplezier en de tevredenheid van de medewerkers verbetert omdat zij meer tijd hebben voor de bewoners

Nieuwsgierig naar welke verbeteringen voor uw organisatie haalbaar zijn? Schakel ons in om de zorgprofielen na te lopen en bovenstaande resultaten te behalen. Neem contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden!

Diana Menninga

Heeft u nog vragen?

Of wilt u meer weten over hoe we samen kunnen werken aan het fundament van uw zorgorganisatie? Neem gerust contact met ons op! We vertellen u graag meer over onze bijdrage aan de optimalisatie van uw zorgprocessen. Wij geven een impuls aan uw zorg.

Sandra van der Linde
Business manager