Teamontwikkeling

Meer vertrouwen & rust in je team

Dankzij onze kwaliteitsdragers.

Haal het beste uit jouw zorgteam

De beste zorg wordt geleverd door teams die effectief samenwerken. Onze coaches begeleiden zowel individuen als teams om leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen, communicatie te versterken en werkproblemen op te lossen. Zo smeden we teams die van elkaar leren en waar kwaliteit hand in hand gaat met werkplezier.

 

“De Impuls voor de Zorg bood coaching en begeleiding op maat, passend bij elk team.”
Rianne Stam, Stichting Zorggroep De Vechtstreek

 

Kwalitatieve hoogwaardige zorg begint bij een goed functionerend team. Samen creëren we ijzersterke teams die niet alleen van elkaar leren, maar ook zorgen voor een werkplek waar succes samengaat met plezier.

  • Een gemotiveerd team dat in haar kracht staat
  • Coaching die aansluit op de dagelijkse praktijk
  • Zeer ervaren coaches
  • Passende ondersteuning

Producten

Onze meest voorkomende coaching trajecten:

Effectiever in uw rol komen? Zoekt u ondersteuning, reflectie of wilt u uw zelfvertrouwen en competenties versterken? Of staat er een nieuwe functie op de agenda die nog niet helemaal geïmplementeerd is? Onze individuele coaching biedt begeleiding op maat om uw werk krachtiger uit te voeren, resulterend in een effectievere rol en meer werkplezier!

Onze aanpak start met een kennismaking, want succesvolle coaching vereist verbinding en vertrouwen tussen coach en coachee. Uw leer- en ontwikkelvragen staan centraal, en samen met de coach werkt u aan groei. Het aantal sessies wordt vooraf besproken en kan indien nodig worden uitgebreid.

De medewerker of leidinggevende geeft aan welke leer- en ontwikkelvragen er zijn. En hiermee gaan de coach en coachee aan de slag. Vooraf wordt afgesproken hoeveel sessies worden ingezet. Dit kan uiteraard worden uitgebreid wanneer dit nog nodig blijkt.

Samenwerking en communicatie verbeteren? Het succes van een team hangt af van de samenstelling en ontwikkelingsfase, en veranderingen op managementniveau beïnvloeden het team. Vaak horen wij dat het in de muren zit, maar het zit echt in de mensen zelf.

Bij moeizame samenwerking, gebrekkige communicatie of een gebrek aan initiatief en respect in het team, kan teamcoaching effectief zijn. Het Teamwiel (Handboek teamcoaching, Vroemen, 2017) biedt aanknopingspunten voor teamcoaching.

Onze aanpak? De coach observeert en begeleidt het team, rekening houdend met samenstelling, balans en taakverdeling. Soms wordt individuele begeleiding aangeboden. Diverse coach- en begeleidingstechnieken worden ingezet afhankelijk van de situatie.

De teamcoach versterkt het team, waardoor het krachtiger en constructiever wordt. Een gebalanceerd team zorgt voor rust, overzicht en efficiënt, stressvrij werk. Dit creëert mogelijkheden voor ontwikkeling en het uitdragen van een visie die van hoofd naar hart, naar handen is gebracht.

Heeft u nog vragen?

Of wilt u meer weten over hoe we samen kunnen werken aan het fundament van uw zorgorganisatie? Neem gerust contact met ons op! We vertellen u graag meer over onze bijdrage aan de optimalisatie van uw zorgprocessen. Wij geven een impuls aan uw zorg.

Sandra van der Linde
Business manager