Acuut capaciteit

De regie in handen

Dankzij onze kwaliteitsdragers.

Kwaliteitgedreven ondersteuning voor de allerbeste zorg

Zorg is mensenwerk. Zonder de juiste mensen op de juiste plek en zonder leidinggevenden die met passie, ervaring en expertise hun teams aansturen, is het leveren van topkwaliteit zorg simpelweg niet haalbaar.

 

“De interim-manager van De impuls voor de Zorg bracht naast inzicht en expertise ook een passende stijl en aanpak mee.”
Dodo Cossee, Vecht en IJssel 

 

Wij begrijpen dat zorginstellingen soms extra steun nodig hebben. Of het nu gaat om een tijdelijk capaciteitstekort, de noodzaak voor een sterke interim-manager om de basis op orde te brengen, of een behoefte aan een kwaliteitsimpuls.

Onze interim-kwaliteitsdragers brengen niet alleen hun uitgebreide ervaring in, maar ook een frisse blik en een hart voor de zorg. Met onze jarenlange ervaring in de sector bieden we flexibiliteit en specialistische expertise, zodat u snel de regie in handen hebt.

  • Snelle en passende ondersteuning
  • Eventueel gefaseerde afbouw van de inzet
  • Aandacht voor evaluatie en borging
  • Ruime ervaring in en met de sector

Producten

Continuïteit in de zorg is essentieel voor kwaliteit. Daarom staan we klaar om snel een ervaren interim-manager in te zetten die samen met u de kwaliteit en stabiliteit waarborgt.

Onze benadering? Direct beschikbare interim-leiders die rust brengen en een kwaliteitsimpuls leveren. We luisteren aandachtig, analyseren samen zorgvuldig en bieden meerdere opties, zodat u de kwaliteitsdrager kiest die het beste bij uw organisatie past. En als de perfecte kandidaat niet direct binnen ons team beschikbaar is, zoeken we in ons netwerk en kunnen we leveren op korte termijn.

Haal je doelstellingen met onze ervaren projectmanagers, zelfs bij grote uitdagingen. Wanneer uw zorgorganisatie voor uitdagende veranderingen staat, kan dit veel van uw team vragen, zoals extra werk of het navigeren door een gebrek aan ervaring in projectmanagement. In dergelijke situaties bieden onze projectmanagers de perfecte oplossing. Met hun expertise en enthousiasme integreren ze naadloos in uw team om de gestelde doelen te realiseren, altijd binnen de vooraf bepaalde grenzen.

Voorbeelden van projecten:

  • Advies en herinrichten Kwaliteitsmanagementsysteem (KMS)

 

Zorginstellingen kunnen te maken krijgen met klachten, incidenten, operationele druk, uitval van het management, of andere uitdagingen. In dergelijke gevallen zijn onze interim-managers de sleutel tot het herstellen, verbeteren, of instandhouden van het primaire zorgproces. Zij richten zich niet alleen op het aanpakken van de kern van problemen met oog voor duurzame verbeteringen maar worden ook ingezet wanneer er, bijvoorbeeld, een manager tijdelijk uitvalt.

Onze werkwijze omvat een grondige analyse en intensieve samenwerking met het zorgteam. We verzamelen data, delen inzichten, en werken gezamenlijk aan een actieplan, altijd met de focus op verbetering en ontwikkeling. Onze interim-kwaliteitsdragers brengen niet alleen hun uitgebreide ervaring mee, maar ook een frisse blik en een hart voor de zorg. Ze leggen een solide basis voor voortdurende groei en zorgen voor betrokkenheid en draagvlak onder medewerkers, waardoor uw organisatie naast continuïteit ook groei doormaakt.

Met de groeiende zorgvraag en minder personeel staan zorgorganisaties voor grote uitdagingen. Hogere verwachtingen van cliënten en naasten vragen om slimme oplossingen. Onze transitiemanagers denken mee in out of the box oplossingen en bieden steun bij cruciale thema’s in bijvoorbeeld de informele zorg, zoals VPT, de overgang van woonzorg naar verpleegzorg of het personeelsbeleid en het versterken van thuiszorg.

Onze aanpak is helder: we beginnen met het duidelijk krijgen van de uitdaging, analyseren de transitiebehoeften, en stellen een stapsgewijs actieplan op. Met oog voor wat al werkt, versterken we samen je organisatie voor de toekomst.

Heeft u nog vragen?

Of wilt u meer weten over hoe we samen kunnen werken aan het fundament van uw zorgorganisatie? Neem gerust contact met ons op! We vertellen u graag meer over onze bijdrage aan de optimalisatie van uw zorgprocessen. Wij geven een impuls aan uw zorg.

Sandra van der Linde
Business manager