1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Inspiratiesessie zelforganisatie 4 november 2022

Inspiratiesessie zelforganisatie 4 november 2022

13 sep 2022

Doorbouwen of afbouwen?

Wij organiseren op vrijdagochtend 4 november een inspiratiesessie over zelforganisatie. Veel zorgaanbieders kozen in de afgelopen jaren voor zelforganisatie en bij sommige aanbieders werkt deze organisatievorm goed. Medewerkers hebben extra taken en dragen verantwoordelijkheid voor de uitvoering en een deel van de organisatie van hun werk. Er zijn ook organisaties die recent hebben gekozen voor de overgang naar zelforganisatie.

Andere organisaties worstelen met de implementatie van zelforganisatie en staan op het punt om andere keuzes te maken. Het is moeilijk om taken en verantwoordelijkheden succesvol in de teams te beleggen of om aan de noodzakelijke randvoorwaarden te voldoen. De personele schaarste en toenemende zorgcomplexiteit spelen hierbij ook een rol.

Hoe dan ook, zelforganisatie – de weg er naar toe of er juist vandaan – is een actueel thema bij veel zorgaanbieders. De vraag is daarom: gaan we doorbouwen of afbouwen?

Voor bestuurders, directeuren, managers

We kijken eerst naar de achtergrond van deze organisatievorm en gaan daarna met elkaar in gesprek via interactieve werkvormen. Thijs Houtappels (bestuurder Zonnehuisgroep Amstelland) en Ina Kerkdijk (directeur Zorgaccent) delen hun persoonlijke ervaringen met zelforganisatie. We willen zo inspiratie en inzichten brengen in de afwegingen rondom zelforganisatie.

De inspiratiesessie is speciaal gericht op bestuurders, directeuren en managers van zorgorganisaties.

Wat, waar, wanneer

  • Sprekers: Thijs Houtappels, bestuurder Zonnehuisgroep Amstelland en Ina Kerkdijk, directeur Zorgaccent
  • Datum: vrijdag 4 november
  • Aanvang: 9.30 uur (inloop vanaf 9.00 uur)
  • Einde: 12.30 uur met afsluitende lunch
  • Locatie: Utrechtseweg 75, 3702 AA  Zeist (kamer “Brussel”)

Aanmelden Inspiratiesessie Zelforganisatie 4 november 2022

Naam

 

Share This