De Impuls voor de Zorg biedt aankomende periode weer diverse trainingen voor interne auditoren. Deze trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor organisaties waar we al een audit hebben uitgevoerd, vergelijkbaar met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Onze trainingen zijn op maat gemaakt, zodat ze perfect aansluiten bij de specifieke behoeften van uw organisatie. We delen graag onze expertise om u te helpen de kwaliteit binnen uw organisatie continu te verbeteren.

Wat kunt u verwachten van onze trainingsdag?

Een trainingsdag bij De Impuls voor de Zorg biedt een gevarieerd programma, waarin theorie en praktijk naadloos in elkaar overgaan. De inhoud van de training omvat onder andere:

  • Audit vanuit landelijke richtlijnen en kwaliteitskaders: leer hoe u audits uitvoert volgens de richtlijnen en kwaliteitskaders die nationaal zijn vastgesteld.
  • De meetlat van de organisatie: begrijp de specifieke normen en maatstaven van uw eigen organisatie.
  • Praktische auditvaardigheden: ontdek hoe u effectief observeert, locatie-inspecties uitvoert, medicatieveiligheid controleert en dossiers inzien.
  • Gespreksvoering: ontwikkel vaardigheden om gesprekken te voeren met medewerkers, naasten en andere betrokkenen.
  • Rapporteren en terugkoppelen: leer hoe u uw bevindingen nauwkeurig rapporteert en effectief terugkoppelt aan de organisatie.

Aanvullende modules

Om uw vaardigheden verder te verdiepen, bieden wij de volgende aanvullende modules aan:

  • Observeren met de SOFI-methode: verfijn uw observatietechnieken met deze erkende methode.
  • Positief en waarderend auditgesprek voeren: ontwikkel vaardigheden om op een constructieve en waarderende manier feedback te geven.
  • Rapporteren: verdiep uw kennis over het opstellen van duidelijke en bruikbare rapportages.
  • Uitleg werkwijze organisatie en afwijkingen op kwaliteitskader: begrijp de specifieke werkwijzen binnen uw organisatie en hoe deze zich verhouden tot het kwaliteitskader.
  • Combinatie van theorie en praktijk: koppel theoretische kennis direct aan praktijkoefeningen voor een optimaal leereffect.

Onze trainingen worden gekenmerkt door een dynamische afwisseling tussen theorie en praktijkoefeningen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid voor interne auditoren om een dag mee te lopen tijdens een audit binnen hun eigen organisatie, wat als zeer waardevol wordt ervaren.

Meer informatie of aanmelden?

Wij kijken uit naar inspirerende trainingsdagen in de komende maand. Wilt u meer weten over onze trainingen of direct aanmelden? Lees verder op onze trainingspagina of neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Heeft u nog vragen?

Of wilt u meer weten over hoe we samen kunnen werken aan het fundament van uw zorgorganisatie? Neem gerust contact met ons op! We vertellen u graag meer over onze bijdrage aan de optimalisatie van uw zorgprocessen. Wij geven een impuls aan uw zorg.

Sandra van der Linde
Business manager