Bij De Impuls voor de Zorg worden we regelmatig ingeschakeld om tijdelijke vervanging te bieden bij uitval van vaste managers door bijvoorbeeld ziekte of ontslag. Deze situaties kunnen plotseling ontstaan en zijn vaak moeilijk te voorspellen. Dit kan leiden tot een gat in de organisatiestructuur, wat lastig kan zijn om op korte termijn op te vullen. Onze interim-managers nemen de taken van de vaste manager over en zorgen voor continuïteit in de dagelijkse gang van zaken.

Van basis op orde tot veranderingen uitdragen

Steeds meer organisaties benaderen ons voor veranderopdrachten. Soms ligt de focus intern en is de opdracht om de basis beter op orde te brengen. Andere keren gaat het om noodzakelijke transities als reactie op een veranderende markt, nieuwe wet- en regelgeving, of veranderende klantbehoeften. In deze situaties kunnen onze ervaren interim-managers worden ingezet om de veranderingen te implementeren en de organisatie te helpen zich aan te passen aan de nieuwe omstandigheden.

Overbrugging naar een nieuwe situatie

Onze interim-managers worden ook vaak ingezet als overbrugging naar een andere situatie, zoals bij een fusie, het samenvoegen of opheffen van teams. Een interim-manager kan helpen bij het integreren van twee organisaties of teams en het creëren van een nieuwe, gezamenlijke organisatiestructuur.

Stabiliteit en succes op lange termijn

Kortom, interim-management biedt een waardevolle oplossing voor organisaties die te maken hebben met uitdagingen of veranderingen. Of het nu gaat om het tijdelijk vervangen van een vaste manager, het verbeteren van de basis, het implementeren van veranderingen, of het overbruggen naar een nieuwe situatie, een interim-manager zorgt voor stabiliteit en succes op de lange termijn. Het is daarbij essentieel om een interim-manager te vinden die goed aansluit bij de specifieke situatie van uw zorgorganisatie.

Verder praten?

Bent u geïnteresseerd in onze visie op kwaliteit van leven in de zorg? Laat dan hier uw contactgegevens achter, en wij nemen snel contact met u op om onze aanpak en mogelijkheden samen te bespreken.

Heeft u nog vragen?

Of wilt u meer weten over hoe we samen kunnen werken aan het fundament van uw zorgorganisatie? Neem gerust contact met ons op! We vertellen u graag meer over onze bijdrage aan de optimalisatie van uw zorgprocessen. Wij geven een impuls aan uw zorg.

Sandra van der Linde
Business manager